Aangezien het een Amerikaans boek is, is het even uitzoeken wat een 'ounce' ook alweer is (28,3 gram) en hoe je van Fahrenheit naar Celsius gaat.
En wat is het verschil tussen granulated sugar en caster sugar? (Granulated sugar is kristalsuiker en caster sugar is FIJNE kristalsuiker). Wat is het verschil tussen 'rolled oats' en 'porridge oats'? Rolled oats is volgens mij gewoon havermout en porridge oats ... ook!? Uit Dublin heb ik porridge oats meegebracht en op de ingrediëntenlijst staat '100% wholegrain oats'. Van deze porridge oats is de kooktijd iets korter, dus misschien dat ze voorgekookt zijn. We gaan er voorlopig even van uit dat we in beide gevallen havermout kunnen gebruiken.
In elk geval heb ik twee van de basisrecepten uitgeprobeerd: Peanut Butter Cookies (variant Crispy Peanut Butter Cookies) en Oatmeal Cookies (variant Cranberry-Walnut Oatmeal Cookies).
Het deeg van de eerste was heel plakkerig en de baktijd én temperatuur heb ik toch maar aangepast (190 graden ipv 160 en zeker een 20 minuten in plaats van 8 minuten baktijd).
Het tweede deeg was iets hanteerbaarder, ook hier heb ik de oventemperatuur iets hoger genomen en gewoon gewacht tot de randjes lichtbruin werden.
De koekjes zijn in elk geval zoals ze horen te zijn: beetje kruimelig maar toch nog wat 'chewy'!
Het recept voor de Cranberry-Walnut Oatmeal Cookies, (eenheden in gram en temperatuur in Celsius) vind je hier.
Het recept voor de Crunchy Peanut Butter Cookies, staat hier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten